White Gallery toont de trends.

Tijdens White Gallery in Londen (april 2014) toonden diverse designers hun nieuwste creaties. De jurken zijn nog niet te koop maar tonen wel de trends. Een overzicht:

 

De rug als blikvanger

Nooit tevoren werd er zoveel aandacht aan de rug besteed. Alle mogelijke uitsnijdingen kwamen aan bod, vaak verwerkt in een spel van blikdicht en transparant, al dan niet versierd met parels en strass.

 

Kant, van nostalgisch tot high tech

Kant is aan een ware revival toe, all the way of als accent. Denk zowel traditionele kant als kant die het resultaat is van nieuwe technieken.

 

Grosgrain of fluwelen linten als accent

De eenvoudigste jurk kan gepimpt worden met een taillelint in grosgrain of in fluweel. Goed om een kleuraccent te leggen dat kan herhaald worden in het bruidsjasje, de schoenen, het haaraccessoire of de bloemen.

 

Sereen voor de kerk, sexy voor het dansfeest

Een bruidsjurk met een diepe uitsnijding of een bustiermodel kan gecombineerd worden met een hoog gesloten kanten bloesje of jasje. Zo kan de bruid met één jurk twee totaal verschillende looks creëren.

 

Gekroonde hoofden

Tiara’s en schitterende haarjuwelen zijn niet alleen voor koningen en prinsessen weggelegd: in Londen waren prachtige exemplaren te zien in pure “golden twenties’” stijl. Glamour voor elke bruid.

 

Wit of pastel

Veel collecties focusten op wit, anderen combineerden wit met watergroen, lichtblauw of poederroze, tinten die ook sterk vertegenwoordigd zijn bij de collecties voor de suite en de bruidskindjes.

 

Licht en comfortabel

De bruid gaat voor comfort; dat merk je aan de jurken die lichter worden en vloeiend vallen. Sommige stoffen zijn op T-shirt stoffen geïnspireerd maar zijn uiteraard in luxueuze materialen uitgevoerd. Noblesse oblige.

© Sanoma Regional Belgium NV - Disclaimer - Privacy - Wedstrijdreglement- Contact: info@lovingyou.be