Dubai: luxe op het hoogste niveau

Reisgegevens
Dubai
Verenigde Arabische Emiraten

Deze reportage kwam tot stand in samenwerking met Qatar Airways, Ritz Carlton en Mövenpick Hotels.
Tekst: Dennis Trottard

Dubai staat wellicht niet heel hoog op het lijstje droombestemmingen maar dat is onterecht. Wie zich een weekje of langer wil onderdompelen in absolute luxe en zich op zijn wenken wil laten bedienen, is in Dubai aan het juiste adres.

 

Dubai is qua hotels op de wereldkaart gezet door het Burj Al Arab-hotel, het enige hotel dat zich met zeven sterren het meest luxueuze hotel ter wereld noemt. Tuurlijk heeft dit hotel niet écht zeven sterren – officieel gaat de teller slechts tot vijf – maar het toont aan dat er in die categorie heel wat verschil is. Het Burj Al Arab betekende het startschot voor de bouw van een hele resem hotels die voor elkaar niet willen onderdoen.

 

Wie zich in de stad wil verplaatsen of de omgeving van het hotel wil verkennen, is aangewezen op een taxi. Er zijn redenen genoeg om het hotel te verlaten. Neem nu de shoppingcentra; Dubai telt er vele en er komen er nog altijd steeds grotere bij. Een van de vele malls, The Mall of the Emirates, heeft zelfs een heuse indoorskipiste als attractie.  Behalve skiën op dagverse sneeuw kun je ook skiën op de duinen. Vraag in het hotel naar de vele excursiemogelijkheden en de dag nadien word je al opgehaald met een luxueuze 4x4 die je net buiten de stad tot bij de rode duinen brengt. Je kunt ook het binnenland in trekken met een 4x4. Zo ontsnap je aan het hectische van de stad en ben je na een uurtje rijden al in een heel andere wereld. De natuur buiten de steden is spectaculair en verrassend voor een land dat doorgaans enkel met dorre woestijnen wordt geassocieerd. Wie de oorspronkelijke cultuur wil begrijpen en voelen, plant een daguitstap naar de oeroude steden Al Ain en Ras Akl Khaimah. Wie liever niet te ver van de stad wegrijdt, kan in de Dubai Creek terecht voor de kennismaking met het oorspronkelijke Dubai. Neem plaats op een typische abbra (eenvoudig bootje) en laat je voor een habbekrats naar de overkant van de rivier varen.

 

Altijd zon

Afreizen naar Dubai doe je liefst niet tijdens de zomermaanden juni, juli en augustus. De temperaturen lopen dan al gauw op tot 45 graden en meer. Toegegeven, je hebt gegarandeerd zon en de airco’s in de hotels en vele winkelcentra doen de hitte al snel vergeten. Maar een tocht naar de woestijn zit er dan wel niet in, want tijdens de zomermaanden waagt zelfs een inwoner zich niet in de verzengende hitte van de woestijn. De zomermaanden zijn hier bijgevolg laagseizoen en dat is te merken aan de hotelprijzen en de prijzen voor vliegtickets. Vergeet echter niet dat de Emiraten vooralsnog een islamitisch land zijn. Dat wil bijvoorbeeld zeggen dat je nergens aan alcohol kunt komen. Hoe aanlokkelijk de terrasjes ook zijn, voor een glaasje

wijn, bier of iets sterkers ben je steeds aangewezen op je hotel of een ander hotel. Een avondje doorzakken in een van de vele nachtclubs? Het kan; want elke nachtclub met naam staat toevallig naast of boven op een hotel. En vergis je niet: het nachtleven in Dubai staat véél verder dan bij ons in België. Niet schrikken dus als de deejay van dienst wereldberoemd blijkt te zijn. Jawel, in de Emiraten kopen ze werkelijk álles in...

Kortom, Dubai heeft vele troeven om van je huwelijksreis een memorabele reis te maken. Om te beginnen zijn de Emiraten minder ver dan je denkt en qua uren zonneschijn zijn er weinig of geen landen die beter scoren. Over de keuze van de hotels kunnen we kort zijn: nergens anders ter wereld gaan luxe en gastvrijheid zo goed samen.

Conclusie: Dubai moet je gezien hebben en een huwelijksreis is daarvoor het perfecte excuus.

© Sanoma Regional Belgium NV - Disclaimer - Privacy - Wedstrijdreglement- Contact: info@lovingyou.be